DR. HAMMER FERENC

egyetemi tanár,

ELTE BTK Média és Kommunikációs Tanszék, tanszékvezető

Történelem-szociológia szakon végzett az ELTE BTK-n, doktori fokozatát az ELTE TáTK-n védte meg médiakutatási témájú dolgozatával, melynek tárgya a társadalmi igazságosság kommunikációs aspektusa volt. Kutatása során a kereskedelmi televíziózás szegénységábrázolását vizsgálta. Az ELTE BTK-n habilitált törénelemből, benyújtott munkája „…nem kellett élt vasalni a farmerbe. Mindennapi élet a szocializmusban.“ címmel jelent meg a Néprajzi Múzeum MaDok-sorozatában. A mindennapi élet történeti, szociológiai és mediális kérdéseit kutatja és oktatja. 

Ösztöndíjasként több évet töltött az Egyesült Államokban és Angliában mint kutató, illetve oktató. Négy könyvet és közel száz tudományos cikket írt magyarul és angolul. Rendszeresen végez szakértői munkát közpolitikai, üzleti és kulturális témákban, csak az elmúlt három évben dolgozott a Szputnyik Társulatnak, a Ludwig Múzeumnak, az Eurolexnek, az Uniómédiának, a MITTÉ-nek, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának (GYMSKIK), a Media Hungary-nek és a Capa Múzeumnak. Több nemzetközi kutatói együttműködésben dolgozik médiakutatási és tárgyantropológiai témákban.

 A Tilos Rádió alapító tagja.

Az ő vezetése alatt az ELTE Média és Kommunikáció Tanszéke az IMEC szakmai partnere, 2016-ban a tanszék úgy a "Marketingkommunikáció a gyakorlatban", mint a "PR kommunikáció a gyakorlatban" képzést kreditpontos, szabadon választható tárgyként kínálja.