CSEJTEI ILDIKÓ

Csejtei Ildikó

közgazdász, marketing- és

kommunikációs szakértő

1997 óta több nagyvállalatnál dolgozott felsővezetőként marketing, kommunikáció és üzletfejlesztés területeken, elsősorban a médiaszektorban. Jelenleg az Independent Media Education Center (IMEC) oktatási programjait vezeti, valamint kommunikációs tanácsadóként dolgozik.

Munkája során jellemzően új területek és tevékenységek kialakításával, elindításával foglalkozott a kommunikáció és marketing minden területére kiterjedő pozíciókban.  Az AEGON Magyarország marketing- és kommunikációs igazgatójaként az AEGON márka hazai bevezetéséért felelt. 2000-2007 között a Sanoma Media (jelenleg Central Média) marketing- és kommunikációs igazgatójaként létrehozta a vállalat marketing- és kommunikációs igazgatóságát, és felügyelte mind a vállalati, mind a márkaszintű kommunikációt, valamint az előfizetéses terjesztési osztályt. Az általa átszervezett piacelemzési osztály készítette elő az új termékek indítását és az akvizíciókat. Az indulást követően a StoryTV Felügyelő Bizottságának tagja volt.  2007-2011 között a Hungaropharma Zrt. marketing és üzletfejlesztési főosztályvezetőjeként feladatai közé tartozott a gyógyszertári piacon 25%-os részesedéssel bíró Gyöngy Patika franchise rendszer piaci bevezetése és működtetése. Ezt követően az akkoriban a ProSiebenSat.1 tulajdonában álló TV2 Csoport marketing- és kommunikációs igazgatójaként dolgozott,  fő feladatai a SuperTV2 piaci bevezetése, a TV2 Csoport arculatváltása és egy új nagyszabású társadalmi célú program elindítása.

Felsőfokú tanulmányait Madridban, a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Passau-i Egyetemen folytatta, majd doktori címet szerzett a Cambridge-i  Egyetemen vállalati menedzsment szakirányon. Ezt követően Londonban dolgozott tanácsadóként a Roland Berger & Partner stratégiai tanácsadó cégnél.

2001-től tíz éven át a Magyar Reklámszövetség elnökségében vállalt szerepet, 2013-tól segítette a Magyar Önszabályozó Reklámtestület munkáját, mint elnökségi tag.Tagja a Svéd Kamara által létrehozott Innovációs Nagydíj kuratóriumának, valamint számos kommunikációs díj szakmai zsűrijének. Munkája mellett társadalmi célú programokat koordinál, tagja a Benkó Sándor Művészeti Alapítvány kuratóriumának.