DR. ADLER JUDIT

közgazdász-szociológus

 

Főbb tevékenységi területei a foglalkoztatáspolitika, munkaerő kereslet és kínálat prognosztizálása, szociális kérdések, oktatás.

 

Pályáját a Munkaügyi Minisztériumban kezdte, majd az Országos Tervhivatal osztályvezetőjeként, az Országos Vezetőképző Központ főosztályvezető-helyetteseként dolgozott. 1988-ban a Központi Statisztikai Hivatal Gazdaságkutató Intézetének lett főosztályvezető-helyettese. Alapítása óta munkatársa a GKI Gazdaságkutató Részvénytársaságnak, 2008-ban innen vonult nyugdíjba.

 

Kutatásvezetőként a fiatalok, valamint az idősek foglalkoztatási helyzetének felmérésével, az életpálya két végén elhelyezkedő csoportok társadalmi munkamegosztásba való bekapcsolódásának és bennmaradásának összefüggéseivel, az őket ért diszkrimináció kérdéseivel foglalkozott. Magyarországi témavezetője volt a nemzetközi „Fair play” kutatásnak, mely az Európai Unió több országában a munkáltatók viszonyulását kutatta az idősödő munkavállalók munkavégzéséhez.

 

Számos publikációja jelent meg szaklapokban, könyvekben, egyéb kiadványokban. Rendszeresen oktatott a Budapesti Corvinus Egyetemen. Számos konferencia, szakmai rendezvény meghívott előadója volt. A Nyugdíjbiztosítási Ellenőrző Testület tagja 2005-2010 között. A Magyar Közgazdasági Társaság Foglalkoztatási Szakosztályának elnökségi tagja 2010-2014 között. A HEFOP 1,2. projekt Stratégiai Tanácsadó Testületének tagja 2004-2006 között, az ÁFSZ TÁMOP 1.3.1. projekt 3.2. alprojekt vezetője 2008-2012 között.